Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Prospektiva register

Mycket av vår forskning är så kallad prospektiv, det vill säga att vi studerar de framtida effekterna av olika behandlingar. Därför arbetar vi ofta med systematiserad registrering av patientdata för att analysera olika vårdprocessers kvalitet. Genom att samköra olika patientregister kan vi sedan påvisa tidigare okända samband mellan sjukdomar, livsstil och behandling. Vi är aktiva inom flera prospektiva register eller som det också kallas registerstudier, bland annat:

 • SOReg - Kirurgisk behandling av fetma följs i det nationella patientregistret SOReg Extern länk till SOReg
   
 • BASUN-studien (Bariatrisk kirurgi - substitutionsbehandling och nutritionsstatus) . Denna studie är VGR-baserad och inriktas på bieffekter som kan uppträda efter fetmakirurgi, t ex vitaminbrist. Studien registrerar också en rad andra aspekter som kan ha betydelse för behandlingsresultatet. Prövningsledare är Lars Fändriks
  Extern länk till BASUN-studien
   
 • PHYSSURG RAMOS (Physical activity in relation to surgical operations) är inriktad på om patienters fysiska aktivitet påverkar effekten av fetmakirurgi. Prövningsledare är Ville Wallenius.
  Extern länk PHYSSURG

   
Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2017-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?