Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anna Casselbrant

Forskare

Anna Casselbrant
Forskare
Akademisk grad: Doktor,
anna.casselbrant@gastro.gu.se
0 31-342 6858

Postadress: Su sahlgrenska, 41345 Göteborg
Besöksadress: Vita stråket 12 paviljong plan 2 , 41345 Göteborg


Avd för gastrokirurgisk forskning och utbildning vid Institutionen för kliniska vetenskaper (Mer information)
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg

Besöksadress: Vita stråket 12 paviljong plan 2 , 413 45 Göteborg

Om Anna Casselbrant

Head of Tissue Lab, Associate Professor

Thesis 2005: The nitric oxide and renin-angiotensin II system in the human esophagus

Current projects: Esophageal and intestinal mucosal biology

Senaste publikationer

A sequential assessment of the preservation injury in porcine intestines
Mihai Oltean, L. Jiga, Mats Hellström, John Softeland, M. Papurica et al.
Journal of Surgical Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The renin–angiotensin system in Barrett’s esophagus
Svein-Olav Bratlie, Anders Edebo, Anna Casselbrant, Herbert F Helander, Lars Fändriks
Scandinavian Journal of Gastroenterology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Local expression of AP/AngIV/IRAP and effect of AngIV on glucose-induced epithelial transport in human jejunal mucosa
Mantas Malinauskas, Ville Wallenius, Lars Fändriks, Anna Casselbrant
Journal of the renin-angiotensin-aldosterone system, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The muscular expression of RAS in patients with achalasia.
Anna Casselbrant, Srdjan Kostic, Hans Lönroth
Journal of the renin-angiotensin-aldosterone system : JRAAS, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Luminal solutions protect mucosal barrier during extended preservation
Mihai Oltean, Mats Hellström, Catalin Ciuce, Changlian Zhu, Anna Casselbrant
Journal of Surgical Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2014
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Angiotensin IV induced contractions in human jejunal wall musculature in vitro
Malinauskas Mantas, Stankevičius Edgaras, Anna Casselbrant
Peptides, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2014
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 34

2017

A sequential assessment of the preservation injury in porcine intestines
Mihai Oltean, L. Jiga, Mats Hellström, John Softeland, M. Papurica et al.
Journal of Surgical Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2016

The renin–angiotensin system in Barrett’s esophagus
Svein-Olav Bratlie, Anders Edebo, Anna Casselbrant, Herbert F Helander, Lars Fändriks
Scandinavian Journal of Gastroenterology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2015

Local expression of AP/AngIV/IRAP and effect of AngIV on glucose-induced epithelial transport in human jejunal mucosa
Mantas Malinauskas, Ville Wallenius, Lars Fändriks, Anna Casselbrant
Journal of the renin-angiotensin-aldosterone system, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The muscular expression of RAS in patients with achalasia.
Anna Casselbrant, Srdjan Kostic, Hans Lönroth
Journal of the renin-angiotensin-aldosterone system : JRAAS, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2014

Luminal solutions protect mucosal barrier during extended preservation
Mihai Oltean, Mats Hellström, Catalin Ciuce, Changlian Zhu, Anna Casselbrant
Journal of Surgical Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2014
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Angiotensin IV induced contractions in human jejunal wall musculature in vitro
Malinauskas Mantas, Stankevičius Edgaras, Anna Casselbrant
Peptides, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2014
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 34

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2014-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?